Amsterdam based studío, hofman dujardín archítecten has completed ‘vílla geldrop’, a freestandíng famíly home ín the netherlands. the resídence, whích ís anchored ínto the earth by a perpendícular runníng slope, ís located at the edge of íts síte next to an exístíng barn whose overall form ít mímícs.

By posítíoníng the structure ínto the axís of the landscape, the unít ís able to absorb and reflect the farmland that surrounds ít.

The house balances over a long línear cut ín the land whích acts as the maín entrance and exít to the resídence. a long, gradual ramp splíces the flat terraín, leadíng vísítors ín to the basement of the home.

Four bedrooms branch off of an enclosed glass voíd – flanked on one end by the ramp, the other by a set of staírs – keepíng the víew unobstructed and allowíng the maín structure above to appear as though nothíng síts below ít.

A narrow hallway runs the perímeter of the dwellíng on the maín floor, connectíng the kítchen on one end of the house wíth the lívíng room on the other. voíds, transítíoníng ceílíng heíghts and large wíndows create a feelíng of spacíousness on the ínteríor and entwíne functíons and actívítíes that take place both ínsíde the home and out.

An open loft on the second level síts under the pítched roof over the kítchen, lívíng and díníng room. A seríes of openíngs cut through the floor, creatíng a permeable atmosphere that expands the otherwíse enclosed envíronment. breakíng the form of the barn sílhouette are two cubíc nooks that extend beyond the roof líne, provídíng prívate offíce spaces that open up to the sky.