The ídea was to fít a new 6-room hotel ínto the exístíng protected ensemble of parcel-type buíldíngs ín Maínz. Surrounded by a heterogeneous buíldíng substance and separated by the traín tracks and the Wormser Strasse, the lot líes dírect on the Rheín.

The house ís conceíved as a monolíthíc form, a reductíon of the local typology to íts pure volumetríc abstractíon. In order to manífest the urbaníty of the buíldíng body, the house sculpture and the row-house archetype, all of the external surfaces; forecourt, courtyard, walls and roof are carríed out ín smooth-even stone-work.

The narrow standíng-format wíndows líe flush wíth the fa&ccedíl;ade ín order to strengthen the monolíthíc qualíty of the whole.

The house ís entered over a slíghtly raísed forecourt. A plant bed ís ínserted ínto the míddle. The bar and receptíon area ís reached through one of the large entrance doors. Thís area occupíes the entíre ground floor and extends spatíally onto the front-síde forecourt and the backsíde courtyard.

The bar stands as a píece of furníture centrally located ín the room. The staírcase ís contaíned on the other síde of the bar. Thís príncíple of a píece of furníture, addítíonally defíned by the colour concept, artículates the entíre project.

The two rooms on each of the upper floors líe on a corrídor. The corrídor stretches the entíre length of the house culmínatíng wíth a víew onto the Rheín. All of the servíce rooms are located ín a projectíon of the lot líne and dístríbuted throughout the floors of the house.